Sloepverhuur Bommelerwaard

Vaartochten

Jachthaven de Maas ligt in het hart van het rivierengebied, hierdoor is ze een prima uitvalsbasis voor zowel dagtochten als week- en weekendtochten. Op deze pagina willen wij graag enkele mogelijkheden toelichten.

Dagtocht Alem – Heusden – Alem

Prima te doen voor open motorboten en kajuitboten. U gaat afvarend de Maas op richting Heusden. Met een langzaam varende motorboot is dit ca 2.5 uur varen. Onderweg komt u langs tal van leuke anker- en aanlegplaatsen, zoals: Kerkdriel, Ammerzoden en Blauwe Sluis. Aankomend in Heusden kunt u de boot aanmeren in de gemeentehaven of bij de verenigingshaven.
Heusden is een authentieke vestingstad met leuke winkels, boetiekjes en terrassen. Eventueel kunt u er een overnachting bij nemen en er een weekendtocht van maken.

Dagtocht Alem – Maasbommel – Alem

Stroomopwaarts richting Lith alwaar u door moet schutten. Eventueel kunt u een tussenstop maken in Lithooijen. Aangekomen in Maasbommel is een van de eilanden aan te raden, hier ligt u echt midden in de natuur. Van Alem naar Maasbommel heeft u ca 3,5 uur nodig, afhankelijk of de sluis meezit.

Weekendtocht Alem – Gorinchem of Woudrichem – Heusden – Alem

U gaat bij sluis St. Andries de Waal op stroomafwaarts. Na ca 3 uur bereikt u Woudrichem of Gorinchem. Deze plaatsen liggen praktisch tegenover elkaar aan de zuid- en noordzijde van de Waal. Beide plaatsen zijn authentieke vestingstadjes en absoluut de moeite waard. Dag 2 kunt u bij de Andelse Maas sluis Andel nemen. Hieraan gekomen kunt u kiezen of te gaan ankeren op de afgedamde Maas of een overnachting in Heusden. Terug richting Alem gaat u stroomopwaarts de Maas op. Dit is een leuke weekendtocht die eventueel met een paar dagen te verlengen is, zodat u alle genoemde plaatsen aan kunt doen. Tevens zijn in beide genoemde vestingsteden zomers allerlei activiteiten, waaraan u uw agenda zeker kunt aanpassen. Deze tocht is aan te raden voor motorboten vanaf 10 meter.

Weekendtocht Alem - Den Bosch - Alem

U verlaat onze jachthaven en gaat stroomafwaarts de Maas op ter hoogte van Hedel gaat u stuurboord uit en neemt u sluis Engelen. Sluis Engelen mondt uit in Kanaal Henriettewaard, en brengt u via de Dieze naar Den Bosch. Den Bosch is de vierde hoofdstad van Brabant, en door het karakteristieke centrum ideaal voor een weekend shoppen, happen en stappen. Midden in het centrum treft u een verenigingshaven de "Waterpoort", waar u als passant voor een goed tarief aan kan meren.

Open boten

Voor open boten zijn er in de directe omgeving veel zandstranden aanwezig. U vindt deze in Alem, Kerkdriel (Zandmeren) en Lith(se Ham). Deze stranden zijn goed te bereiken met een open boot, en in de directe omgeving daarvan zijn er tal van mogelijkheden voor een lunch of diner.

(aangepaste kaart Lith tot Heusden)
© Copyright - Sloepverhuur Bommelerwaard - Sitemap